Weathy Forecast SMAPP LAB Digitális megfigyelés
Pontosabb előrejelzés
Hatékony permetezés

Rólunk

A SMAPP LAB startup egy olyan digitalizált csapda családot fejleszt, amivel nyomon követhető a molyok rajzása és előrejelezhetőek a különféle kártevők elleni védekezési pontok.

A klímaváltozás miatt a különböző kártevők életciklusai is változásban vannak, amit valós idejű adatgyűjtés nélkül nem lehet nyomon követni. A SMAPP LAB az automatizált kártevő megfigyeléssel döntés támogatást nyújt a védekezésben, hogy a gazdák a megfelelő időben tudjanak beavatkozni/közbelépni.

Miért éri meg minket választani?

Innováció

Az automatizált csapdák begyűjtik a napi fogás adatokat és hőmérséklet értékeket. Az adatok felkerülnek az online adatbázisba, ahol mesterséges intelligencia segítségével kiértékeljük azokat.

Egyszerű használat

A gazdának elégendő csak a saját online felületüket figyelemmel követni, a csapdák minden más elvégeznek helyette. A mindennapi csapda ellenőrzést felváltja egy havonta egyszeri feromon csere.

Hatékonyság

A valós idejű adatgyűjtéssel pontosan meghatározhatjuk a kártevők elleni védekezési pontokat. Illetve bisex csapdák esetén a nemek együttes megfigyelése tovább növeli a védekezés hatékonyságát.

GYIK

Milyen kártevők megfigyelésére vásárolhatok csapdákat?

Jelenleg almamoly, kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke csapdáink vásárolhatóak meg, de folyamatosan dolgozunk csapdáink fejlesztésén további kártevők megfigyelésére.

Mekkora területet fed le egy csapda fogásadatai?

Almamoly esetén 3-5 ha-ként javaslunk egy csapdát kihelyezni, kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke esetén az adott tábla tagoltságától és méretéttől függően 30-70 ha-ként elegendő egy csapda kihelyezése.

Hagyományos feromon csapdákhoz képest, mivel tudnak többet a SMAPP LAB csapdái?

A SMAPP LAB csapdák alapját a hagyományos feromon csapdák képezik, de a automatizálásnak köszönhetően a gazdának nem szükséges naponta felkeresni a csapdákat és manuálisan beazonosítani és megszámolni a berepült kártevőket. Elegendő 3-4 hetente egyszer kicserélni a csalogatóanyagot.

A digitalizált csapdáink hőmérséklet adatokat is gyűjtenek, ezzel tovább pontosítva az előrejelzést. Valamint, nem csak feromont, hanem bisex csalogatóanyagot is használunk a csapdáinkba, így mindkét nemet megfigyelhetjük.

Hogyan láthatom a csapda által begyűjtött adatokat?

Minden felhasználó rendelkezik egy saját felülettel, ami honlapunkon keresztül érhető el. Az online felületen nyomon követhetőek az adatok napi, heti, illetve havi lebontásban grafikusan ábrázolva.

Mit tartalmaz a csapda?

A csapda tartalmazza a feromont vagy csalogató anyagot, illetve a SIM kártyát is, így a felhasználónak nincs semmilyen plusz költsége.

Ki lehet helyezni a csapdát segítség nélkül?

Igen, az csapdához csatolt útmutató által könnyedén felállítható a csapda.

Termék

Egyedi fejlesztésű digitalizált almamoly, kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke csapdák.

Gyapottok-bagolylepke csapda

A hagyományos varsás típusú feromon csapdákat továbbgondolva a SMAPP LAB megalkotta a teljesen digitális automatizált gyapottok-bagolylepke csapdát, aminek köszönhetően, minden nap megbízható és pontos gyapottok-bagolylepke fogási és hőmérséklet adatokhoz juthat hozzá a saját területeiről online eléréssel. A terület méretétől és domborzatáról függően 30-70 ha-ként javasolt egy csapda kihelyezése. A csapda tartalmazza a szükséges feromont  és a SIM kártyát is, illetve egy útmutatót a kihelyezéshez.

Kukoricamoly csapda

A hagyományos varsás típusú csapdákat továbbgondolva a SMAPP LAB megalkotta a teljesen digitális automatizált kukoricamoly csapdát, aminek köszönhetően, minden nap megbízható és pontos kukoricamoly fogási és hőmérséklet adatokhoz juthat hozzá a saját területeiről online eléréssel. A terület méretétől és domborzatáról függően 30-70 ha-ként javasolt egy csapda kihelyezése. A csapda tartalmazza a csalogatóanyagok és a SIM kártyát is, illetve egy útmutatót a kihelyezéshez.

Almamoly csapda

A hagyományos delta típusú feromon csapdákat továbbgondolva a SMAPP LAB megalkotta a teljesen digitális automatizált almamoly csapdát, aminek köszönhetően, minden nap megbízható és pontos almamoly fogási és hőmérséklet adatokhoz juthat hozzá a saját területeiről online eléréssel. 3-5 ha-ként javasolt egy csapda kihelyezése. A csapda tartalmazza a feromont és a SIM kártyát is, illetve egy útmutatót a kihelyezéshez.

Érdeklődöknek

Érdeklődés esetén a SMAPP LAB csapata felveszi Önnel a kapcsolatot és minden további részletet tájékoztatja a kedves érdeklődőt.